Is it autumn yet?

Pumpkin season is so delicious. I love  pumpkins as much as any responsible foodie sould. Too much! This Soup is just so spicy, so velvety, so christmasy, just gather all the tastes of autumn and there you have it!

Ingredients:

For the Roasted Pumpkin:

Cinnamon, ginger, cardamom powder, nutmeg, olive oil, salt.

1 pumpkin, or butternut squash

For the soup:

2 cups roasted pumpkin

2-3 carrots

1 medium red onion

1 litre vegetable stock

1 tsp ginger

1/2 tsp nutmeg

1 cup plant milk

salt & pepper

Directions:

Cut pumpkin in half and make deep horizontal and verical cuts with a knife. Not too deep!

Sprinkle the spices & olive oil. Massage spices onto the pumpkin surface. Cover with foil and bake in a preheated oven for 30 minutes. Place some water on the baking tray. Remove the foil and cook for another 20 minutes on broil(grill). Its ready when it is nicely roasted on top and soft on the inside.

Put 3 tbsp. olive oil in a deep pot and heat. Saute’ the onion and shredded carrots. Add the spices and stir constantly. Add the vegetable stock and plant milk. Cook at low heat for 15 minutes. Remove from fire and mix with a hand mixer until velvety and smooth. Sprinkle some more nutmeg and pumpkin seeds. Enjoy!

 


Είναι φθινόπωρο ή ακόμη;

Κολοκύθες παντού τον Σεπτέμβρη μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Κολοκυθόσουπα. Είναι εύκολη, θρεπτική στο κόκκινο, ή μάλλον στο πορτοκαλί, και θα τρελάνει όλους όσους κεράσετε.

Είναι και Βίγκαν. Αμέ.

Υλικά:

Για την ψητή κολοκύθα:

Τζίντζερ, κάρδαμο σκόνη, κανέλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι Ιμαλαΐων, μαύρο πιπέρι.

1 κολοκύθα

Για την σούπα:

2 φλυτζάνια κολοκύθα ψητή

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

1 φλυτζάνι φυτικό γάλα (σόγιας ή βρώμης)

2 καρότα

1 κρεμμύδι μέτριο

1 κ.γ. Τζίντζερ

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

Κόψτε την κολοκύθα στην μέση και με μαχαίρι βγάλτε τους σπόρους. Χαράξετε οριζόντιες και κάθετες γραμμες, βαθειές, όχι ομως τόσο ώστε να διαλυθεί η κολοκύθα. Πασπαλιστε με τα μπαχαρικά και με ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ στην κολοκύθα. 😘🎃😁

Βαλτε τη στο φούρνο για 30 λεπτά καλυμμένη με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαιρέστε το και ψήστε στο γκριλ για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει.

Σε βαθειά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρότα τριμμένα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το φυτικό γάλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Με μίξερ χειρός πολτοποιούμε την σούπα. Έτοιμη!

Σερβίρουμε με σωταρισμένα μανιτάρια, κολοκυθόσπορους και έξτρα μοσχοκάρυδο. 🎃❤️

 

 

Share: