Rainbow Tuna Salad

for those summer moods when it’s too hot to cook and even too hot to eat! I had this salad in my mind for some days and finally got to make it happen and it was just like I imagined it. Food is pleasure, not just a need, and when healthy and nourishing comes into the equation, it’s just magic.

Full with plantbased protein and tuna fish that has very high levels of omega-3 fatty acids, which help to reduce omega-6 fatty acids and cholesterol in the arteries and blood vessels. Great stuff, right? Your heart will thank you for this choice. ❤️ Now if you combine that with celery root, parsley, carrot, fresh dill, corn, peppers, and all that jaaaazzzz well, it’s a winner, trust me. Antioxidants from the celery and the parsley, carotenoids, polyphenols, vitamins, minerals, it’s all in there! 💪🏻 Family approved. And they are one hard crowd to please..😏💜

So, get down with it!

 

Ingredients:

1 can red beans

1 can tuna in water

1 carrot raw shredded

2 celery roots

1 zucchini raw

1/4 cup corn

1 green pepper

1 red pepper

a handful of fresh parsley & dill

1 medium cucumber

For the Tahini sauce:

1 tbsp whole Tahini

1 tbsp Dijon mustard

2 tbsp white wine vinegar

juice of one lemon

2 tbsp olive oil

ground pepper

1/2 tsp himalayan salt

Directions:

In a deep bowl put beans and tuna strained. Add shredded carrot. Cut rest veggies in small cubes. Chop parsley & dill finely and add in the bowl. To make the sauce, put everything in a blender and blend until well combined. Pour the tahini sauce on top and mix well. Eat with loved ones. 💚


Ονειρεμένη Σαλάτα Ουράνιο τόξο

για εκείνες τις καλοκαιρινές διαθέσεις που κάνει  πολύ ζέστη για να μαγειρέψεις και ακόμη και για να φας! Είχα αυτήν την Σαλάτα στο μυαλό μου για κάποιες μέρες και όταν την έφτιαξα επιτέλους, ήταν ακριβώς αυτό που φανταζόμουνα. Δροσερή, γεμάτη γεύση, χορταστική…όνειρο! Το φαγητό είναι απόλαυση και όταν συνδυάζεται με υγεία και διατροφική αξία, γίνεται μαγικό.

Γεμάτη φυτική πρωτεΐνη από τα λαχανικά, τα φασόλια και από τον τόνο που έχει επίσης υψηλή ποσότητα ομέγα 3 λιπαρών οξέων τα οποία μειώνουν την χοληστερίνη στο αίμα μας προστατεύοντας τα αγγεία μας. Η καρδιά σας θα σας ευχαριστεί για αυτήν την επιλογή. Τώρα αν τα συνδυάσεις όλα αυτά με το σέλινο, το καρότο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το καλαμπόκι, και όλη αυτή την παλέτα, γίνεται τέλεια! Αντιοξειδωτικά από το σέλινο, καροτενοειδή από το καρότο, βιταμίνη C από τις πιπεριές, και τον μαϊντανό, πολυφαινόλες, βιταμίνες, τα έχει όλα! Και την ενέκρινε και η οικογένεια. Πράγμα δύσκολο γιατί είναι απαιτητικό κοινό!

Γιαυτό, φτιάξτε τη.

Υλικά:

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

1 κονσέρβα τόνου σε νερό

1 καρότο ωμό τριμμένο

1 κολοκύθι ωμό

μια χούφτα μαϊντανός και άνηθος

1 πιπεριά πρασινη

1 πιπεριά κοκκινή

1/4 φλυτζάνι καλαμπόκι

2 ρίζες σέλινο

1 αγγούρι

Για την σώς:

1 κ. γ. Ταχίνι ολικής

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί

1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι Ιμαλαΐων

Οδηγίες:

Σε βαθύ μπολ βάζουμε τον τόνο και τα φασόλια στραγγισμένα. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα υπόλοιπα λαχανικά σε κύβους και τον άνηθο & μαϊντανό ψιλοκομμένα. Σε μπλεντεράκι χτυπάμε τα υλικά της σως για ένα λεπτό. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Έτοιμη! Να την απολαύσετε με τους αγαπημένους σας. 💖

 

 

 

 

 

 

 

Share: