Ok. Mustard seeds.

Because they are precious tiny seeds with phenomenal health benefits. Mustard is always near by so much that we take it for granded. But this plant offers a variety of benefits that deserves our respect and admiration!

Plus it helps you stay healthy. This is how:

  • It contains high amounts of vitamin B complex, necessary for our metabolism function.
  • Antioxidants such as flavonoids & carotenoid.
  • Big amounts of vitamin E. Great for healthy skin and hair, hair growth, and an antiaging effect!
  • Excellent source of Selenium along with the Brazil nuts. A mineral that prevents thyroid disease especially Hashimoto disease which is very common. And also Selenium reduces free oxygen radicals thus diminishing toxicity in our bodies.
  • Good source of Calcium, Manganese, Copper, Iron, Zinc, Phosphorus.
  • Phytonutrients that protect against gastrointestinal cancer by preventing cancer cell growth.
  • Very good source of Omega 3 fatty acids.

So, do eat them. A lot of them.

Here is my proposal for a variety of uses. As a spread in sandwiches, in salads, as a dip sauce, even warm on spaghetti! Versatile as can be! It combines so many pure ingredients that are so precious for our body. I mean, cashews & avocado guys. Best things out there.

⚜️Cashew Avocado Mustard seed Dip.

Ingredients: Makes 1 cup.

1/2 ripe avocado.

3/4 cup Cashews soaked in warm water for 30 minutes.

juice of one lemon

1 tbsp seeded mustard.

1/3 tsp Himalayan salt

ground pepper.

Directions:

Blend all ingredients in a blender. Ready! Serve hot with pasta, or cold as a dip, or in a salad. Yum.


Αυτό το ντιπ με ενθουσίασε!

όχι μόνο γευστικά αλλά και διατροφικά γιατί η αξία του είναι μοναδική. Συνδιάζει  υλικά τόσο αγνά, και τόσο σημαντικά για την υγεία. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σως σε σαλάτα, σε σάντουιτς, ζεσταμένο σε μακαρόνια, πραγματικά πάει παντού!

Οι σπόροι μουστάρδας που ως φυτό είναι ξαδερφάκια με το μπρόκολο εχουν μοναδικές ιατρικές ιδιότητες κ οφέλη πολλαπλά για την υγεία. Υπάρχει πάντα τριγύρω μια μουστάρδα με αποτέλεσμα να την θεωρούμε δεδομένη, όμως θα πρέπει να την θαυμάζουμε για τις μοναδικές της δράσεις στον οργανισμό μας! Γιαυτό να τρώμε πιο συχνά! Οι σπόροι ως αυθεντικοί και ολόκληροι είναι πάντα πιο αγνοί από την πάστα ή την σκόνη μουστάρδας.

Ορίστε σε τι βοηθούν:

  1. Περιέχουν όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία του μεταβολισμού κ του εγκεφάλου.
  2. Έχουν Σελήνιο, ένα στοιχείο απαραίτητο για την αποδόμηση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου, και για την υγεία του θυρεοειδούς αδένα. Κυρίως αποτρέπει την νόσο Hashimoto που είναι πολύ κοινή.
  3. Περιέχουν πολλά ιχνοστοιχεία: Ασβέστιο, Μαγγάνιο, Χαλκό, Ψευδάργυρο, Σίδηρο, Φώσφορο!
  4. Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε για τα μαλλιά, το δέρμα, την τριχόπτωση και την αντιγήρανση!
  5. Αντιοξειδωτικά όπως φλαβονοειδή και καροτενοειδή.
  6. Προστατευουν από τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος, γιατί εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
  7. Πολυ καλή πηγή ω3 λιπαρών οξέων ιδανικά για την προστασία της καρδιάς από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η πρότασή μου είναι μια σάλτσα μουστάρδας με αβοκάντο & Κάσιους που ταιριάζει με όλα. Σε σάντουιτς, σε σαλάτα, ως ντιπ, ζέστη σε μακαρόνια! Όπως θέλετε!

Ορίστε πως να την φτιάξετε:

Υλικά: για 1 φλυτζάνι

1/2 αβοκάντο γινωμένο

3/4 φλυτζανιού Κάσιους μουλιασμένα σε ζεστό νερό για μισή ώρα.

χυμό από ένα λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σπόρους.

αλατι Ιμαλαΐων

φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Οδηγίες:

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλεντεράκι. Έτοιμη! Πεντανόστιμη!

 

 

Share: