Μα, λατρεύω το σπανάκι. Σε οποιαδήποτε μορφή. Με καταλαβαίνει και το καταλαβαίνω. Ότι έχω δοκιμάσει έχει βγει άψογο από την πρώτη δοκιμή! Ευλογημένη πρασινάδα! Επίσης: Πολύ σημαντική παρατήρηση είναι πως κάθε φορά που θα φάω σπανάκι το εντερό μου με ευχαριστεί δεόντως λες και έφαγα 50 δαμάσκηνα! Αποτοξίνωση φυσική και αποτελεσματικότερη από πολλές άλλες!☺️

Η σπανακόπιτσα λοιπόν μπήκε στην ζωή μου αργά αλλά θα παραμείνει έως και αργά. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι την φόρτισα με 2 κουταλίτσες Super Green, η δυναμωτική πρασινόσκονη της yoursuperfoods που χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες. Τόσο πράσινη που σκέφτηκα να ενισχύσω το χρώμα της σπανακοζύμης με αυτήν μπας και παραμείνει και μετά το ψήσιμο, αλλά δεν. Δεν πειράζει καθόλου όμως, γιατί όλη η δύναμη της σπιρουλίνας & του σιταρόχορτου παρέμεινε. 🍃💪🏻🍃

Βέβαια δεν είναι απαραίτητο συστατικό, αλίμονο, παίζει να μην το προσθέσω ξανά και να μην αλλάξει τίποτα. Τελείως προαιρετικό!

Αν θέλετε να προμηθευτείτε την πρασινόσκονη αυτή δείτε παραπάνω πληροφορίες εδώ!

Πάμε να δούμε την συνταγή.

Υλικά:

Η ζύμη

500 γρ αλεύρι Ζεας
1/2 κ.γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων                                           250 ml νερό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
75 ml ελαιόλαδο
1 κ. σούπας Super Green, yoursuperfoods ή σκέτο σιταρόχορτο, ή σκέτη σπιρουλίνα ή chlorella (προαιρετικό)
1 cup σπανάκι baby

Τα λαχανικά

Ντομάτες φρέσκιες
Πιπεριά κόκκινη
Μελιτζάνα
Κρεμμύδι φρέσκο
Τυρί βίγκαν παρμεζάνα
Τυρί βίγκαν με μανιτάρι ή ότι γεύση θέλετε!
Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Φύλλα κάπαρης                                                                         Μπρόκολο

Οδηγίες:

Ενώνουμε το νερό με την μαγιά και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε για 10′.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Βάζουμε το σπανάκι στα υγρά και αναμιγνύουμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου γίνει ένας λαμπερός πράσινος χυλός.

Προσθέτουμε το μίγμα Super green και ανακατεύουμε. Ενώνουμε με το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά. Απλώνουμε σε ένα ταψί στο σχήμα που προτιμάμε και βάζουμε τα λαχανικά που επιθυμούμε από πάνω. Αν βάλετε μελιτζάνες να τις κόψετε λεπτές φέτες για να γίνουν   γρήγορα και νόστιμα!

Τελευταία πασπαλίζουμε το βίγκαν τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C πρώτα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στον αέρα και μετά για αλλά 25 λεπτά στις αντιστάσεις, ή  αντιστάσεις κάτω μαζί με αέρα. Ο λόγος που την σκέπασα πρώτα είναι για να ψηθούν τα λαχανικά σωστά και να μην καούν. Τα τελευταία 5 λεπτά την έβαλα στο γκριλ για να ξεροψηθούν οι μελιτζάνες. Κοινώς, να γίνουν crispy. Γενικά πηγαινοερχόμουνα πέρα δώθε μπροστά απτον φούρνο σε τέλεια οχτάρια και άλλαζα τις ρυθμίσεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα γιατί ήθελα:

  1. Τα λαχανικά ψημένα και όχι ωμά ή crunchy.
  2. Την ζύμη ψημένη από κάτω καλά
  3. Τις μελιτζάνες μαυρισμένες σε οριακό σημείο
  4. Το βίγκαν τυρί λιωμένο αλλά όχι καμμένο

Και νομίζω τα κατάφερα όλα!💪🏻 Αλλά ας πάμε στην γεύση… Στην αρχή, αγχώθηκα γιατί δεν έβαλα σάλτσα και λέω, θα βγει άνοστη. Αλλά έκανα την κίνηση ματ τελευταία στιγμή και έβαλα λιαστές ντομάτες. Έδωσαν μια κλωτσιά στην γεύση μοναδική! Η καλύτερη πίτσα που έχω φάει!Παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε αυτές στην δική σας λαχανικοποικιλία. Όπως και δήποτε!

When your pizza acquires superpowers!

Its a love affair. Spinach & me! It just gets me, and I get it back. Whenever I use it, I get an excellent result with the first try! Brilliant greens with one of the highest presentage of plantbased protein. Also, a bowel kicker! Whenever I eat it, I get equal result as having 50 plums! To give it extra super powers I pimped it up with spirulina, chlorella & wheatgrass mix that gave a bright green colour to the dough, so , sooo cute! It obviously then became a brown colour in the oven but its superpowers remained intact! yummy guys. Yummmm mmmmy!

Ingredients:

Dough
500 gr Triticum Dicoccum (emmer) whole grain flour
1 packet dry yeast
1 tsp Himalayan salt
250 ml lukewarm water
75 ml olive oil extra virgin
1 cup baby spinach                                                             1 tbsp yoursuperfoods Super Green mix. Or any one of your choice. (optional)

Veggies
Fresh tomatoes
Red bell pepper
spring onions
Aubergine
Broccoli
Vegan parmezana
Vegan sliced cheese with mushroom flavour
Sun dried tomatoes finely chopped
Caper leaves

Directions
In a bowl put warm water, oil and yeast and setaside for 10 minutes. Add spinach and blend with a hand blender until well combined. Then add the flour and the salt and make the dough. It should be elastic and not sticky. Let the dough rest for 20 minutes, covered at a warm place. Then shape it in the shape you desire and add the veggies. Cut aubergines in thin slices to cook better. Sprinkle the vegan cheese on top at the end. Bake in a preheated oven at 180 C for 40 minutes. The last 5 change settings on broil to make everything crispy! Yum!

 

Share: