Raw vegan Kiwi Lime & Chia  tart with almond & buckwheat cookie base.

I love these colours!

This Kiwi, Lime & Chia seeds tart is so easy to make and innocent as can be! Dairyfree, glutenfree, sugarfree, full of good kind of fat, and so damn delicious!

⚜️Crust:
1 cup almond flakes
1/2 cup buckwheat flour
1/2 cup dates
1/2 ts ginger
1/3 ts cardamom
2 tb water
⚜️Filling:
1 cup cashews,
1/2 cup coconut milk
2 kiwis
juice of 2 limes, one lemon zest, one lime zest
2 tb coconut flour
2 tb chiaseeds soaked into 1/2 cup water
2 tb agave or maple syrup
Blend the crust ingredients and press down into a 20′ round base. Put into the fridge. Let chia seeds soak for 3 hours prior to making the tart. Blend the filling ingredients and add on top of the cookie base. Freeze for 2-3 hours and then decorate with lime & kiwi slices, some lime & lemon zest and fruit of your choice.🍇 🍋🍋🍋🍇


Ωμοφαγική τάρτα Ακτινίδιο, λάιμ & σπόροι chia με βάση μπισκότου από αμυγδάλο & φαγόπυρο.

Τι χρώματα! Τα λατρεύω. Αυτή η τάρτα είναι μια πανδαισία καλοκαιρινή! Λεμονένια κρέμα Κάσιους, με αρώματα λαιμ και γεύση δροσιάς από το ακτινίδιο που την απογειώνει! Η μπισκοτάκια βάση… μοναδική! Κρατήστε την για να φτιάξετε κι άλλες τάρτες!

Που να την βρεις λοιπόν αυτήν την γεύση; Δεν υπάρχει. Πρέπει να την φτιάξεις μόνος σου. Αυτό έκανα και γω, με απόλυτη επιτυχία γιατί το ακτινίδιο με το λαιμ είναι μοναδικός συνδυασμός! Δοκιμάστε τη, είναι πανεύκολη και υγιεινή όσο καμία!

Έχει όλο το πακέτο! Αθώα, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, με λιπαρά καλής ποιότητας από την καρύδα, δύναμη από τους σπόρους chia & φρουτένια γεύση, υπόσχεται να σας συναρπάσει!

⚜️Μπισκοτένια βάση:

1 φλυτζάνι αμύγδαλο φιλέ

1/2 φλυτζάνι αλεύρι φαγόπυρο

1/2 φλυτζάνι βασιλικούς χουρμάδες

1/2 κ.γ. Τζίντζερ σκόνη

1/3 κ.γ. Κάρδαμο

2 κ.σ. Νερό

⚜️Κρέμα τάρτας:

1 φλυτζάνι Κάσιους

1/2 φλυτζάνι κρέμα καρύδας

2 ακτινίδια

χυμό από 2 λαιμ

ξύσμα ενός λεμονιού

ξύσμα ενός λαιμ

2 κ.σούπας αλεύρι καρύδας

2 κ.σούπας σπόροι chia σε μισό φλυτζάνι νερό

2 κ. σούπας αγάβη ή σιρόπι σφενδάμου

Οδηγίες:

Σε μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της βάσης και πατάμε κάτω σε μια βάση τάρτας 20′ εκατοστά. Βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε με κουτάλι τους σπορους chia στο νερό και αφήνουμε από πριν 3 ώρες να μουλιάσουν & να γίνουν ζελέ. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μπλεντερ. Ρίχνουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και σερβίρουμε με φέτες λαιμ & ακτινίδιο!

Share: