Τι είναι πράσινο και αγκαλιάζει ότι γέμιση θες;

Οι αυθόρμητες αποφάσεις είναι σίγουρα σωστές. Το απέδειξαν αυτές οι κρέπες με σπανάκι που εμπνεύστηκα στο φτερό χτες το απόγευμα. Εντυπωσιάστηκα με την γεύση! Ήθελα καιρό να τις δοκιμάσω, μόνο και μόνο επειδή λατρεύω το χρώμα του σπανακιού σε οτι φαγητό πρασινίζει.
Και είχα δίκιο.  Απολαυστικές, φουλ υγιεινές και πανεύκολες! Γιαυτό, μην παιδευτείτε να βρείτε αλλού συνταγή. Εδώ είστε! Φανταστικές!

Απλά πρέπει να βρείτε γιαούρτι καρύδας. Πλέον έχει στα μεγάλα βιολογικά καταστήματα και σε κάποια συμβατικά! Αξίζει το ψάξιμο. I promise 😉.

Υλικά:

Για 6 κρέπες

3/4 cup αλεύρι Ζέας και φαγόπυρου. Μισό μισό.

1 cup σπανάκι baby

1 κ. σούπας λάδι καρύδας

3 κ. σούπας γιαούρτι καρύδας ή σόγιας απλό

2 κ. σούπας λιναρόσπορος κοπανιστός + 7 κ. σούπας νερό. Αφήνουμε για 10′.

1/4 cup νερό

1/2 κ.γ. αλάτι.

Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ράβδο μπλεντερ. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε γιαούρτι ή νερό.

Σε ένα τηγάνι αλοίφουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο μίγμα και απλώνουμε κυκλικά προς τα έξω αναλόγως τι μέγεθος θέλουμε. Αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου. Αναποδογυρίζουμε. Με προσοχή! Έτοιμες για γέμισμα!

Spinach Crepes!

Ingredients:

3/4 cup zea flour(Triticum Dicoccum) and buckwheat flour, 50-50.

1 cup baby spinach

1 tbsp coconut oil

3 tbsp coconut yogurt

2 tbsp flaxseed + 7 tbsp water. Let stand for 10′

1/2 tsp salt

1/4 cup water

Directions:

Mix everything with a hand blender until creamy. Pour over an oiled frying pan in small doses depending on how big you want them. Make sure to oil the pan slightly after each crepe. Enjoy!

Share: