Ας αντισταθούμε στην μοναρχία του φαλάφελ!

Λατρεμένο ρεβυθάκι! Αλλά ας φάμε και λίγη ροβίτσα βρε παιδί μου, να γίνουμε πιο εναλλακτικοί. Ενάντια στον διαβήτη τύπου 2, στα καρδιαγγειακά νοσήματα & στην παχυσαρκία.
Πολύτιμο πραγματικά όσπριο, παραγκωνισμένο όμως. Χάρηκα που το βρήκα εκτός από τα βιολογικά καταστήματα και στο Μy Market. Δεν με φουσκώνουν και έχουν υπέροχη γεύση και σαν κρύα σαλάτα. Ζήτω! Είμαι πολύ φυτό, το ξέρω.. 🙄😏🙃

⚜️Υλικά:

1 1/2 φλυτζάνι ροβίτσα βρασμένη

1 1/2 φλυτζάνι βραστές πατάτες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κολοκυθάκι

1/2 πιπεριά πράσινη

3/4 κ.γ. Κύμινο

1/2 κ.γ. Θυμάρι

1 χούφτα φρέσκο δυόσμο

1 κ.γ. Αλάτι Ιμαλαΐων

⚜️Οδηγίες:

Βάζουμε την ροβιτσα σε νερό αποβραδίς. Μισή συσκευασία φτάνει μια χαρά για την συνταγή. Βράζουμε την ρόβιτσα σε νερό για 20 λεπτά περίπου έως να μαλακώσει. Ξαφρίζουμε. Βράζουμε τις πατάτες. Ψιλόκόβουμε τον δυόσμο και τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το κολοκυθάκι. Κόβουμε την πιπεριά σε μικρα κυβάκια.  Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι το κολοκυθάκι και το κολοκύθι και αλατοπιπερώνουμε. Σε βαθύ μπολ βάζουμε τις πατάτες και με το εργαλείο πίεσης, (αυτό το στογγυλό με τρύπες που συμπιέζει;; Προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια πλακουτσωτά. Μετά τα περνάμε από ρυζάλευρο και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε μέσα σε πιτούλα με βιγκαν τζατζίκι, χούμους ή μουστάρδα! Απίθανα! 💚

 

 

 

 

Share: