Here’s to ‘Greek Skordalia’ dip made with pumpkin🎃,

sunflower seeds & red pepper flakes!

Pumpkin? Am I nuts? Totally. Nuts about this traditional garlic dip that is brilliant by the way cause my people are indigenously smart. They eat lots of heavy meats & fish but they stabilise all that elevated risk of atherosclerosis going on with this lowering blood pressure, anti- inflammatory vegan dip that is always present near by…😁 Garlic for the win! Till pumpkin showed up, packed with vitamin A and ready to go!
…Oh, well, guess I am even smarter 🤓😎
I pimped it to perfection! 👏🏼🙏🏼👏🏼
Check these ingredients!

⚜️Ingredients:

1 cup pumpkin purée
4 tbsp sunflower seeds
2 tbsp olive oil
1 garlic clove
1/2 tsp pink salt
1/2 tsp red pepper flakes
pepper
⚜️Directions:

Blend all ingredients. 😊



Ορίστε μια σκορδαλιά με κολοκύθα.

Ναι ΚΟΛΟΚΥΘΑ. Αυτό είχα, αυτό έβαλα. Και εξεπλάγην! Μη βαριέστε να ψήνετε κολοκυθες. Ειναι γεματες βιταμίνη Α. ΓΕΜΑΤΕΣ. Πολύ πράγμα. Και καθόλου λιπαρά. Και πεντανόστιμες. Πάρε και εσυ μια κολοκύθα. 👉🏼🎃👈🏼
…Εμεις οι Έλληνες είμαστε έμφυτα ευφυής λαός.Τρώμε πιατέλες με λιπαρά κρέατα και ψάρια αλλά αντισταθμίζουμε όλον αυτόν τον αυξημένο κίνδυνο για αθηροσκλήρηνση συνοδεύοντας τα με αυτό το αντιφλεγμονώδες, αντιυπερτασικό, βίγκαν ντιπ που παρευρίσκεται πάντα δίπλα…
Εγώ όμως είμαι αετόπουλο. 🤓😎
Την τερμάτισα!
Μα δες τα υλικά!

⚜️Υλικά:

1 φλυτζάνι κολοκύθα ψημένη στον φούρνο
4 κ. σούπας Ηλιόσποροι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κγ αλάτι Ιμαλαΐων
1/2 κγ μπούκοβο
πιπέρι
⚜️Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ. Τρώμε με ψωμί και αισθανόμαστε ευτυχία…😁

Share: