Hungarian Goulash with veggies & soy kebab.

I love the word goulash! It’s so mouthfilling, strong and opinionated! My kind of food! I mean you can’t say goulash without feeling the glorious sensation of a large warm pot boiling and almost hearing the sound of sauce bubbles bursting into the air! Haha 😁 I have absolutely no connection with beautiful Hungary apart from the fact that we are neighbors. But since my sister visited recently and got me their fabulous paprika I just had to. You know. Goulash!
Also. So much protein going on here. Soy, peas, mushrooms, it’s a protein party! And I need all of it! Having too much carbs lately, I feel my curves curving as I go!

⚜️Ingredients:
2 cups soy kebab
4 cups water
Olive oil
1 large garlic glove
2 carrots
1 zucchini
1 cup porcini mushrooms
1 cup peas
Himalayan salt, pepper
1 tsp paprika
1/2 tsp curry
1/2 tsp thyme
Fresh mint

⚜️Directions:
Boil 4 cups water and add soy kebab. Bring to boil and cook for 10 minutes in medium heat.
In a wok or deep pot heat some olive oil, garlic and veggies. Stir every 1 minute and season.
Add soy kebab rinsed and stir. Lastly add 1 cup of hot water and cover for 10 minutes in medium heat. Ready!
Of course, proper goulash has tomato sauce but I wanted to make it lighter. It was a success!
⚜️Serve with more paprika, potatoes or rice or solo, & sprinkle some fresh mint. 🌿👌🏼🌿
I goulash, you goulash, let’s all goulash! 😁



⚜️Ουγγρικό Γκούλας με λαχανικά και κεμπάπ σόγιας.

Λες Γκούλας και γεμίζει το στόμα σου βρε παιδί μου! Λέξη με άποψη! Οπως θέλω να είναι το φαγητό μου. Δηλαδή, λέω Γκούλας και σκέφτομαι την υπέροχη αίσθηση μιας τεράστιας κατσαρόλας να βράζει, ενώ ταυτόχρονα σαν να ακούω τις φουσκάλες σάλτσας να σκάνε στην επιφάνεια. 😄Πήγε η αδερφή στην Ουγγαρία, και μου έφερε πάπρικα ειδική για το παραδοσιακό τους Γκούλας.
Γι’αυτό κι εγώ Γκούλας.
Άσε που το τίγκαρα με πρωτεΐνες γιατί έχω φάει τόσους υδατάνθρακες τελευταία που νοιωθω τις καμπύλες μου να καμπυλώνουν με κάθε μπουκιά!

 

Share: