No Bake Sweet potato Brownies!

✨Gluten free & vegan! ✨

I am so excited about this recipe. It is so nutritious, so good and so satisfying. Sometimes, vegan desserts don’t satisfy my needs. But this brownie…hits the spot! Easy to find ingredients list too! Take a look.

So much nutritional value for this dessert!

Packed with vitamin A, I mean PACKED &  fiber from the sweet potato, protein boost, vitamin B6 & magnesium from millet flour, glycans from oats, more fiber, more protein & packed Iron from the tahini & almonds. Superb. Feel free to overeat!!

⚜️Ingredients:

1/3 cup millet flour
1/2 cup oats
3 tbsp maple
1 tbsp milled flaxseed
1 cup gluten free granola or cornflakes of your choice,
70 gr dark chocolate in small pieces
1 tbsp whole tahini
1 large sweet potato
1 ripe banana
1/2 cup whole unsalted almonds with the skin
⚜️Chocolate:

125 gr dark chocolate
1 tbsp coconut oil

⚜️Directions:

Boil the sweet potato cut in cubes until tender. Mix all ingredients by hand to smash the potato and banana. I know, feels smooshy & messy, but that’s how we do it! 😁 Cover the bottom and edges of a 20 cm square deep baking tray. Spead the sweet potato mixture on top. Now make the chocolate. Put the chocolate in s bowl with the coconut oil & heat in the microwave for 1 minute or until melted. Mix it to combine the oil, and then spread it over the sweet potato mixture. Put in the refrigerator for an hour. That’s all! Cut in squares or any shape you love and eat!!



Παστάκια γλυκοπατάτας με σοκολάτα υγείας.

✨Βίγκαν & χωρίς γλουτένη.✨

Όταν θέλω να φάω γλυκό θέλω να φάω γλυκο. Δεν κοροϊδεύεται εμένα ο εαυτός μου εύκολα. Είναι μαθημένος σε γλυκά γλυκά, όχι αστεία. Ο θείος μου είναι ζαχαροπλάστης, ο πατέρας μου μέγας καλοφαγάς και η μητέρα φανατική γλυκατζού! Οπότε, γινόταν στο σπίτι γιορτή με κάθε ευκαιρία. Ερχόντουσαν οι πάστες και τα τιραμισού για την πλάκα. Από αφορμές ουουουουυυυυύ! Πέρασε το παιδί το μάθημα; Να το γιορτάσουμε. Δεν πέρασε το παιδί το μάθημα; Να το γλυκάνουμε! Σημειωτέον ότι έχω 3 αδερφές, οι δυο γιατροί και ή τρίτη χημικός άρα μιλάμε για πολλά, πολλά μαθήματα…🙄🙈 Γιαυτό και εγώ πέρασα 2 εγκυμοσύνες με διαβήτη κύησης. Και αντί για τα γλυκά ερχόντουσαν οι ενέσεις ινσουλίνης. Οι ενοχές, το άγχος, ο φόβος, όλα μαζί. Και προς θεού, δεν φταίει η μαμά. Η νεοτροπία μας φταίει, που ενισχύει το να μην στερηθούμε. Έχουμε συνδέσει το υγιεινό με την στέρηση! Πρώτη απ´όλους εγώ. Και μετά εγινε μια άλλη σύνδεση στο μυαλό μου. Όχι τυχαία. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Τώρα που δεν τρώω γαλακτοκομικά, απολαμβάνω χωρίς άγχος, χωρίς ασυδοσία, χωρίς υπερβολική την ανάγκη αυτόικανοποίησης. Γιατι το θέμα ποτέ δεν ήμουν εγώ. Εν ολίγοις, ελευθερώθηκα! Μην το γελάς καθόλου. Η κρεπάλη του παρελθόντος τώρα φαντάζει απόκοσμη, φριχτή. Βλέπω ψυγεία γαλακτοβιομηχανιών στο δρόμο και τρομάζω. Στην σκέψη.
Πως τα ´φερα πάλι στο δράμα Παναγία μου;;

Τι να πρωτοπώ για την διατροφική αξία αυτού του γλυκού;

Υπεργεμάτο με βιταμίνη Α και φυτικές ίνες από την γλυκοπατάτα, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 και πρωτεΐνη από το κεχρί, β-γλυκάνες από την βρώμη και ακόμη πιο πολύ φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και σίδηρο από το ταχίνι και τα αμύγδαλα! Να παραφάτε ελεύθερα!


Share: