“Cocolate” raw mini cakes!

Chocolate & coconut cream mousse pair with an almond oat cookie base and topped with dark chocolate & raspberries, to blow our mind!

Guys. You can’t believe the taste of this mousse.It’s even better than any dairy mousse out there.
Do it!

Ingredients

Chocolate mousse:
160 ml coconut cream
400ml coconut milk
2 tbsp coqnac
2 tbsp brown sugar
125 grams dark chocolate.

Almond cookie base:
180 grams almond flakes
120 grams oats
12 medjool dates
2-3 tbsp almond milk

Beat the cream & milk with a hand mixer until well combined. Add coqnac & sugar and beat again. Melt chocolate, keep 3 tbsp aside for topping later & mix in the cream with the spatula until very well combined.

Directions

Put all ingredients in a food processor and blend. The consistency must be sticky. Press down on a 20 cm cake base or in mini round tins. Pour the mousse on top, even out the surface and let in the fridge for 1 hour to firm. Top with raspberries, melted chocolate & almond flakes. Sooo good!



 

Ωμοφαγικές τουρτίτσες με Σοκολατένια Μους καρύδας με βάση μπισκότου από νιφάδες αμυγδάλου και βρώμη.

Ναι, όντως. Και είναι τόσο υπέροχες όσο ακούγονται!

Ένα γλυκό που αγαπώ βαθύτατα. Η γεύση είναι τόσο γεμάτη που είναι καλύτερη από κάθε μους γαλακτοκομικών. Θα νόμιζε κανεις ότι τα ωμοφαγικά γλυκά ήταν δύσκολα! Well, nope. Με ένα σβιν είναι έτοιμα. Δηλαδή δυο. Ένα σβιν για την βάση και ένα για την κρέμα. Αυτό ήταν!

Υλικά

Μους Σοκολάτας

160 ml κρέμα καρύδας

400 ml γάλα καρύδας

125 γρ κουβερτούρα

2 κ.σούπας κονιάκ

2 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας

Βάση

180 γρ αμύγδαλο φιλέ

120 γρ βρώμη νιφάδες

12 χουρμάδες βασιλικοί

2-3 κ.σούπας γάλα φυτικό

Οδηγίες

Για την μους : Σε μίξερ χτυπάμε το γάλα με την κρέμα καρύδας η οποία ιδανικά θα είναι παγωμένη απτο ψυγείο περίπου 2 ώρες. Όταν πήξει λίγο ή κρέμα προσθέτουμε το κονιάκ και την ζάχαρη. Χτυπάμε ξανά και αποσύρουμε απτο μίξερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα και ενωποιούμε την σοκολάτα με την κρέμα με μια σπάτουλα έως να ενωθούν καλά. Έτοιμη!

Για την Βάση: Βάζουμε τα υλικά στο κάδο του μίξερ και ενωποιούμε έως κολλώδης σύσταση. Πατάμε κάτω το μίγμα της βάσης σε φόρμες ατομικές ή φόρμα για κέικ στρογγυλή. Μπορούμε αν θέλουμε να κρατήσουνε λίγο μίγμα για διακοσμητικά μπαλάκια. Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας, αφήνοντας 2 κ. σούπας στην άκρη. Αφήνουμε στο ψυγείο να πήξουν για 2 ώρες. Γαρνίρουμε με την σοκολάτα που κρατήσαμε, βατόμουρα ή φρούτα της επιλογής μας. Σκέτη απόλαυση!

 

Share: