⚜️Chickpea balls Pita Burger with baby spinach salad, homemade hummus, slice of vegan cheese and red onions.
Put chickpeas in water overnight!!

As promised! I might be late, but I deliver. 😁 These chick pea balls are the yummiest ever! So nutritious, so satisfying and keep you full (for like twelve hours) because of their pure protein and good carbs our mind needs, plus strength from the herbs! They are traditionally a vegan dish in Greek Mediterranean cuisine and my recipe is based on the way they make them in Sifnos Island with a few alterations. Never been there but it’s on my list. 😉

⚜️Greek Chickpea balls with fresh herbs.
2 cups chickpeas
1 cup boiled potatoes
1/2 cup oats
Lots of fresh dill, parsley and mint 🌿🍃🌿
1/2 cup walnuts
Salt & pepper
Some rice flour for coating
Directions: put chick peas in water overnight. Boil until tender. Put all ingredients in your food processor and blend. Make balls a bit flattened and coat with rice flour. Fry in olive oil or bake on your ovens grill. Eat with hummus and pita bread with greens for a winner burger!

⚜️Παραδοσιακή μίνι πίτα με ρεβυθοκεφτεδάκια με φρέσκα μυρωδικά, σαλάτα σπανάκι, σπιτικό χουμους, τυρί βιγκαν και κόκκινο κρεμμύδι.

Βάλτε ρεβύθια στο νερό αποβραδίς!!
Γιατί κρατάω τις υποσχέσεις μου κι ας αργώ! Αυτοί οι ρεβυθοκεφτεδες είναι υπέροχοι, σε γεμίζουν (για 12 ώρες κ βάλε) χωρίς να πείνας γιατί έχουν αγνή πρωτεΐνη, καλους υδατάνθρακες που τους χρειάζεται το μυαλό και δύναμη από τα μυρωδικά! Η πίτα είναι απλά αμαρτωλή σαν κι εμένα. Ξέρω ότι θα μου τα πρήξει (τα έντερα) αλλά με τι άλλο να φας τον ρεβυθοκεφτε σάντουιτς;!;; Γιαυτο το υπομενω (wheat intolerance aside) Βασισμένοι σε μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σίφνο με αλλαγουλες. Γι’αυτό βάλτε ρεβύθια στο νερό από βραδύς!!

Share: