⚜️Chickpea balls with baby spinach salad, homemade hummus, and a lot of food saving properties! 😉
Using left over Greek chickpea stew ! Major food saving over here!

These chick pea balls are the yummiest ever! So nutritious, so satisfying and keep you full (for like twelve hours) because of their pure protein and good carbs our mind needs, plus strength from the herbs! They are traditionally a vegan dish in Greek Mediterranean cuisine and my recipe is based on the way they make them in Sifnos Island with a few alterations. Never been there but it’s on my list. 😉

⚜️Greek Chickpea balls with fresh herbs.
2 cups leftover chickpea stew drained
1 cup boiled potatoes
1/2 cup oats
Lots of fresh dill, parsley and mint 🌿🍃🌿
1/2 cup walnuts
Salt & pepper
Some rice flour for coating
Put all ingredients in your food processor and blend. Make balls a bit flattened and coat with rice flour. Fry in olive oil or bake on your ovens grill. Eat with hummus and pita bread with greens for a winner burger!

⚜️Ρεβυθοκεφτεδάκια με φρέσκα μυρωδικά, σαλάτα σπανάκι, σπιτικό χούμους και πολύ μα πολύ «πράσινα»! 😉

Αυτά τα ρεβυθοκεφτεδάκια είναι διαφορετικά από τα άλλα γιατί βοηθούν στο food saving!

Δηλαδή: Σου έμειναν ρεβύθια από χτες ή ακόμη και από προχτές και λυπάσαι να τα πετάξεις; Παρακαλάς όποιον βρεις να τα φάει και τρως πόρτα; Έχω major λύση for you!

Αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες είναι υπέροχοι, σε γεμίζουν (για 12 ώρες κ βάλε) χωρίς να πείνας γιατί έχουν αγνή πρωτεΐνη, καλούς υδατάνθρακες που τους χρειάζεται το μυαλό και δύναμη από τα μυρωδικά!

Έτοιμοι σε 5 λεπτά μόλις, πεντανόστιμοι και μόλις μείωσες το φαγητό που πετάς! Θα ανυπόμονεις να φτιάξεις ρεβύθια για την food saving συνταγή της μεθεπόμενης μέρας!

Υλικά

2 κούπες ρεβύθια σούπα στραγγισμένα.

1 κούπα πατάτες βρασμένες

1/2 κούπα βρώμη νιφάδες

φρέσκος άνηθος, μαϊντανός και δυόσμος

αλάτι, πιπέρι

1/2 κούπα καρύδια σπασμένα (προαιρετικά)

αλεύρι για το πασπάλισμα.

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε food processor. Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά. Απολαύστε τα σε πίτα με χούμους και σαλάτα και υπέρτατη απόλαυση!

 

Share: