Forget pizza on Friday night. Gluten free pizza is just right every day! Feel me? This is a rice & corn flour pizza base topped with zucchini coins, mushrooms & a vegan oat milk besamel spiced with paprika. Makes my day, every day. 😉


⚜️Gluten free pizza dough:
2 cups rice flour ( if you want make 1 white,1 brown) 320 gr
100 grams corn flour
80 grams tapioca flour,
2 tsp baking powder
2/3 tsp xanthan gum
1/2 tsp pink salt
300 ml water
30 ml olive oil
Directions: Whisk together dry ingredients and wet ingredients separately. Combine and make a dough. It should be soft and smooth. Make into a round shape and place on a baking tray with some olive oil to avoid sticking. Put your favourite toppings! .

Το Σάββατο ήθελα πίτσα. Σπιτική όμως. Υπάρχει η “Ιατρική ελαχίστων πόρων” αλλά υπάρχει και η “Μαγειρική ελαχίστων πόρων”. Έβαλα σε ένα μπωλ τα μοναδικά δυο αλεύρια που έχω στο σπιτι( ψέμα, έχω πολλά) εννοώ πίτσα material αλεύρια, ( κάποια φυτά μαγειρικής απο εσας με καταλαβαίνουν), ντοματάκια κονσέρβας 🤦🏼‍♀️, ναι, γιατί δεν είχα ντομάτες, και μια επισχεδια κρέμα τύπου μπεσαμέλ που σκαρφίστηκα στο φτερό γιατί δεν έχω βιγκαν τυρί, αλλά έχω φαντασία & προπαντώς θράσος.😉Και δούλεψε! Γιατί μην ακούς τον Coelho με τις αηδίες αν θες κάτι πολύ το σύμπαν συνομωτεί. Δεν ήταν το σύμπαν που μου έφερε την φανταστική αυτή πίτσα. ΕΓΩ το έκανα. Αντιπαρέρχομαι λοιπόν λαμπρά τον εξαίρετο κατά τα αλλά συγγραφέα με το ταπεινό αλλά πιο αποτελεσματικό: Αν θες κάτι να γίνει σίγουρα, καντο μόνος σου. Αυτό δουλεύει παντού δοκιμασμένα! Ποσο μάλλον στο φαΐ. Γιατί εγώ είμαι το δικό μου σύμπαν. Γίνε και συ το δικό σου σύμπαν! ( δεν είμαι τόσο τρελή όσο ακούγομαι) (αλήθεια) 😉
Υ.Σ. 🍅Και ναι, είχα μόνο ΕΝΑ ντοματινι. 🤣


⚜️Ζύμη πίτσας χωρίς γλουτένη:
2 φλυτζανια αλεύρι ρυζιού 320 γρ
100 γρ καλαμποκάλευρο
80 γρ άμυλο ταπιόκας
2 κγ baking powder
2/3 κγ xantham gum
300 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
1/2 κγ αλάτι Ιμαλαΐων
Οδηγίες: Ανακατεύουμε τα στεγνά και τα υγρά υλικά χωριστά. Ενώνουμε και πλάθουμε τη ζύμη η οποία πρέπει να είναι μαλακή και λεία. Απλώνουμε πάνω σε ταψί με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε ότι θελουμε! Ψήνουμε 180 C σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Share: